Doorgaan naar de inhoud

Besteed je ook tijd aan je eigen mentale gezondheid?

De kans is groot dat jij je elke dag inzet voor de inwoners, patiënten, cliënten of medewerkers van jouw organisatie. Denk je daarnaast ook genoeg aan jezelf? Hieronder drie tips om tijdens de week van de mentale gezondheid (en daarna) ook met jouw eigen mentale veerkracht aan de slag te gaan!

Tip 1: Mentale Minuutjes

Het is altijd goed om aandacht te besteden aan je mentale gezondheid. Maar door de drukte van de dag kan het zijn dat je dat weleens vergeet. Of dat je niet weet waar je kan beginnen. Herkenbaar? Dan helpt deze uitdaging jou. Na het aanmelden ontvang je 9 dagen lang elke dag een korte oefening in je mailbox. Deze oefeningen zijn jouw Mentale Minuutjes. Ze geven je een idee van wat je kunt doen om je beter te voelen. En als je het fijn vindt, krijg je daarnaast nog persoonlijk advies en ondersteuning.

Klik hier om meer te lezen en je aan te melden.

Tip 2: Jouw positieve gezondheid

Wat heb jij nodig om je beter te voelen? Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Vul de vragenlijst in en krijg inzicht in wat voor jou belangrijk is. Of je nu inziet dat je toch meer moet gaan bewegen, behoefte hebt aan contact of aan meer rust, het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

De vragenlijst van Mijn Positieve Gezondheid is een instrument dat laat zien hoe jij vindt dat het met je gaat en gaat over de volgende zes onderwerpen:

  • Hoe het lichamelijk gaat
  • Hoe het mentaal gaat
  • Of je jouw leven zinvol vindt
  • Of je een prettig leven hebt
  • Of je meedoet in de maatschappij
  • Hoe je dagelijks leven eruitziet

Over ieder onderwerp krijg je 7 vragen. De antwoorden vormen je ‘gezondheidsoppervlak’ in het Spinnenweb Positieve Gezondheid. Klik hier om met jouw Positieve Gezondheid aan de slag te gaan.

Tip 3: Mentaal Vitaal: hoe blijf je mentaal gezond?

Wat is mentaal gezond zijn? Hoe word en blijf je mentaal fit? En als je je mentaal niet goed voelt, heb je dan een depressie? In dit artikel van het Trimbos-instituut lees je meer over hoe je zelf mentaal gezond kunt blijven, en over wat je professional hierin voor anderen kunt betekenen.

Aanmelden nieuwsbrief