Doorgaan naar de inhoud

Sluit aan bij campagne ‘Hey, het is oke!’

De campagne ‘Hey, het is oké’ start in de Week van de Mentale Gezondheid een nieuwe campagne voor jongeren (16-25 jaar) met beginnende mentale klachten, die twijfelen om hierover te praten. De focus ligt daarbij op het vergroten van het gevoel van eigen kunnen en vertrouwen om het gesprek hierover aan te gaan.

Dit doet ze door te laten zien hoe je het gesprek hierover kunt starten en wat het je oplevert. De campagne zal zichtbaar zijn via social media. Video’s zijn te zien op Instagram en Snapchat, en er hangen posters op plekken waar veel jongeren komen, zoals bij het MBO, HBO, Universiteiten en advertenties voor de campagne in bijvoorbeeld bekende podcasts en games.

Je krijgt binnenkort de campagnebeelden in Samen Gezond IJssel-Vecht stijl toegestuurd. De landelijke campagne ‘Hey, het is oké!’ loopt trouwens ook na de Week van de Mentale Gezondheid, dus je kunt de beelden nog langer gebruiken.

Wat kun jij doen?

  • Je kunt deelnemen aan de campagne en de campagnemiddelen inzetten. Hang posters op plekken waar veel jongeren komen. Vergeet hierbij ook de toiletten in horecagelegenheden niet!
  • Je kunt een eigen actie of eigen activiteiten organiseren. Lees voor inspiratie de rest van deze nieuwsbrief!
  • Je kunt tijdens de campagne aandacht besteden aan het onderwerp met je eigen communicatiemiddelen.

Aanmelden nieuwsbrief